10.2.2015

Matkalla jälleen

Kirjoittelin viime kesänä postauksen kosmetiikan pakkaamisesta matkalle mukaan ja lupailin palata aiheeseen eli matkailuun työn merkeissä lisää.

Syksy menikin aikamoisessa hulinassa, reissasin kokouksissa ja konferensseissa parin viikon välein ja välillä pakattiin mukaan pelkkä käsimatkatavaroiksi laskettava vetolaukku, välillä oli mukana iso matkalaukku. Viimeisin reissuni oli nyt tammikuussa isoon konferenssiin Yhdysvalloissa.



Pitkälle lennolle/lennoille olen tavannut pukeutua rennosti, jopa niin rennosti, että kuljen verkkareissa ja tennareissa. Jos istut koneessa yhtä soittoa 11 tuntia, ei todellakaan ole mukavaa, kun turvottaa ja farkkujen nappi alkaa painaa alavatsaa tai lahkeiden saumat alkavat kiristää pohkeita. Tennarit taas on helppo ottaa jalasta ja laittaa takaisin myöhemmin, nauhoja saa yleensä hieman löysättyä. Ja huppari on myös ihan ehdoton, on mukava kun saa hupun päähän hiuksia suojaamaan kun nukkuu, helpottaa myös unen saamista.

Tällä reissulla oli huppari kullanarvoinen, lensin British Airwaysin Jumbolla (Boeing 747) ja koneet alkavat olla jo aika iäkkäitä, vaikka varmaankin ihan hyvin edelleen toimivat. Ilmastointi koneessa vaan ei enää toiminut kunnolla. Istuin koneen etuosassa paluumatkalla ja siellä oli KYLMÄ. Puhaltimet työnsivät käytännössä jääkylmää ilmaa koko lennon ajan eikä sille voinut mitään. Vedin lisää vaatetta niskaan ja kietouduin yhtiön tarjoamaan fleece-peittoon ja kiitos ostamieni melatoniini-tablettien, sain myös nukuttua lähes puolet lennosta. Eli vaikka et muuten tarvitsisi lämmintä takkia/hupparia, kannattaa silti varautua viileään - ja ikkunapaikoilla vetää aina!

Vettä ei voi koskaan olla liikaa mukana. Koneen sisäilma on niin kuivaa, että vettä on vaan pakko saada juotua enemmän kuin mitä tarjoillaan. Itselläni on pitkille lennoille kaksi isoa pulloa mukana. Ja pähkinät ja kuivatut marjat ovat hyvä piristysruiske pitkän lennon loppuvaiheessa, jaksaa kentältä hotelliin.

Jos mahdollista, pyrin pääsemään suihkuun heti lennon jälkeen, olo on heti paljon ihmismäisempi ja unikin maittaa paremmin lämpimän suihkun jälkeen. Jos taas päivä on vasta alussa, pikasuihku ja lopuksi kylmä karaisu, niin jo lähtee veri kiertämään ja ajatus kulkemaan.

***

Omalla menolennolla minulle kävi satumainen tuuri - ensimmäinen lentoni Helsingistä oli myöhässä 1,5 tuntia sään takia (sunnuntai-aamuna oli kiva kukonlaulun aikaan odotella pitkän matkan alkua koneessa, joka ei saanut lähtölupaa...) ja kärsivällisyydestä palkittiin upgrade-lipulla business-luokkaan. Sinne ei valtion virkanaisella työmatkalla muuten olekaan mitään asiaa - edes mannertenvälisellä lennolla. Pääsin myös Lontoossa ihmettelemään menoa British Airwaysin loungessa - siellä näkyi muillakin verkkareita ja tennareita! :)

Oli aika makea fiilis nauttia Kir Royalia ja pohtia, mitä eri vaihtoehdoista nauttisi päivälliseksi. Muutenkin tarjoilua riitti ja jos olisi halunnut, olisi saanut vielä snackseja ja jopa jätskiä hakea itse ruokahyllyistä, jotka oli tarkoitettu business-luokan matkustajille. Siellä oli myös hyvin terveellisempiäkin vaihtoehtoja, hedelmiä ja pähkinöitä saatavilla. Kyllä jäi kyseisestä lentomatkasta hyvä mieli :)



Hyviä työ- ja lomamatkoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti