16.9.2014

Liikuntaa työmatkallakin

“Tee liikunnasta osa viikottaita rutiiniasi” sanoi työterveyshoitaja. Mutta aina ei rutiinia ole, lähinnä työmatkojen takia. Tuntuu tyhmältä maksaa ryhmätunnista, jossa ei käy, ja joissakin lajeissa jää jälkeen muista kurssilaisista. Mä haluaisin uimatekniikkakurssille, mutta tarjolla olevat ajat ei sovi poissaolojen takia.
Matkoillakin voi liikkua, edes vähän. Joskus voi valita hotellin parin kilometrin päähän kokouspaikasta ja kävellä. Joskus voi ehdottaa toiselle kokousedustajalle, että kävelläänpä tuon lammen ympäri ja pohditaan yhteistä taktiikkaa huomiseksi. 
En suosittele kävelemistä Yhdysvaltojen pienissä kaupungeissa enkä kehitysmaiden suurkaupungeissa. Niissä olenkin käynyt kuntosalilla, jopa epäsosiaalisina aamun tunteina kun aikaero vaivaa. Oma musiikki helpottaa tuossa; haaveilen nyt sellaisesta pikku MP3-soittimesta jota voi käyttää uimahallissakin.
Kun viikon ajan vuorotellen istuu ja kirjoittaa pikkuläppärillä ja tauot seisoskelee tyylikkäissä mutta epämukavissa kengissä, kaikki lihakset kipeytyvät. Läppärin kapean näppäimistön ja hiirenkorvikkeen luulisi käyvän hartioihin, mutta usein se onkin rintalihas joka jumittaa.

Rintalihasvenytys. Käsi seinää vasten kierrä vartaloa rauhallisesti poispäin kädestä kunnes tunnet venytyksen kainalon seudussa. 

Perusvenyttelyjen lisäksi, tai sijasta, teen jalkapöydän lihasten liikkeitä ja muokattua keppijumppaa hartioille (posteriputkikin käy kepiksi, tai sateenvarjo). 

Laitankin linkit eri listaksi:


Jos tämä kaikki kuulosti liian lällyltä, katso youtubesta mikä on burpees. Treenifoorumista löytyi myös tappotreeni nimeltä no excuses, joka vaatii 10 minuuttia . Neljä erää, erät = 60 sek, 45 sek, 30 sek, 15 sek per liike:
1. Burpees
2. Vatsat
3. Kyykky
4. Punnerrus
Erien välillä ei taukoja. 
Kuten Kekkonen sanoi: Kaikki syyt olla liikkumatta ovat tekosyitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti