10.7.2015

Lomalla arjessa

Näin keskellä Suomen suloista suvea - makunsa kullakin kelien suhteen - on mitä mainioin tilaisuus lomailla arkisten askareiden parissa. Normaalisti tiskien laitto, siivous ja kokkailut hoidetaan suorittamalla läpi, yliviivaten tehtäviä viikon to-do-listalta - imurointi tehty, jes, sen voi unohtaa taas pariksi päiväksi. Mutta lomalla on (tai ainakin pitäisi olla) aikaa tehdä arkisetkin askareet silloin kuin huvittaa. 

Minulla on kolmas lomaviikko menossa ja huomasin kuin itsestään siirtyväni aamupalan jälkeen keittiön puolelle laittamaan tiskejä koneesta kaappiin ja samalla järjestelin muumimukit ja muut Teema-mukit parempaan järjestykseen keittiön kaapissa - ihan itsestään ja ilman kiukunpuuskia, kun kaikki eivät mahdukaan ensimmäisellä tunkemisella hyllylle. Koneen tyhjennettyäni latasin vähäiset likaiset astiat tilalle ja seuraavaksi kaivoin siemensekoituspussin kuiva-ainekaapista. Olimme olleet serkustapaamisella muutamaa päivää aiemmin ja sain mielettömän hyvän (ja helpon) siemennäkkärireseptin. Tämäkin olisi minulla normaalisti jäänyt kuukausiksi roikkumaan sisäiselle to-do-listalleni, mutta nyt sen kummemmin ajattelematta sekoitin siemenet, gluteenittomat jauhot, veden ja öljyn ja pian huumaavat paahtuvien siementen tuoksut täyttävät keittiön.

Voisiko näitä sisäisiä to-do-listoja jotenkin kytkeä pois päältä muulloinkin kuin lomalla? Miten paljon enemmän arjen pikkuasioista pystyisikään nauttimaan jos kaikki ei olisi ainaista suorittamista?

Ihanaa keskikesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti