19.5.2014

Naisen työssä

Tässä blogissa on tekstejä työstä ja elämästä, kirjoittajina eri ikäisiä miesvaltaisilla aloilla toimivia akateemisia naisia. Olemme kaikki vahvasti mukana työelämässä. Katsomme sitä kukin oman perhetilanteemme, kokemustaustamme ja tulevaisuuden visioidemme läpi. Blogissa haluamme ennen kaikkea jakaa eteenpäin katsovassa hengessä ajatuksiamme ja kokemuksiamme työn arjesta ja myös erilaisten haasteiden kohtaamisesta.

Annamaria on viidenkympin ylittänyt nainen, joka on tutkijakoulutukseltaan luonnontieteilijä. Nyt hän tekee oman alansa lisäksi johtajan, sihteerin, psykologin, ekonomin, juristin ja äidin töitä jongleeratessaan tutkimuksen, hallinnon, opetuksen, tiedepolitiikan ja perhe-elämän kanssa.

Enna on viisikymppinen luonnontieteilijä, jonka työaika täyttyy projektinjohdosta ja rahoitushakemuksista. Tiedettä tehdään joskus tiistaiaamuisin. Taaksepäin katsoen ura ei näytä viivottimella vedetyltä vaan ruutuhyppelyltä, stiplujakin on tullut.

Didli on optimistinen eklektikko, joka ikänsä suomalla vallattomuudella yhdistelee elämässään asioita niin mekaniikasta, yhteiskuntatieteistä, käden taidoista kuin isovanhemmuudestakin.  Motokseni sopisi vaikka, että siitä on lähdettävä, että tähän on tultu!

Maaria on kolmen- ja neljänkymmenen välillä oleva luonnontieteilijä, jonka työporukassa enemmistö on miehiä ja joita pitää välillä (usein, aina?) potkia oikeaan suuntaan. Työn ulkopuolinen elämä on nykyään paremmassa tasapainossa, tunnollinen ”tyttö” on opetellut sanomaan ei…


Tervetuloa ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti